Hordengroep

De trainingen
Wij werken met twee technische trainingen en twee of drie ondersteunende trainingen. Het verfijnen van de techniek vormt de basis van de trainingen. In de twee of drie ondersteunende trainingen (sprint, kracht en heuvel) trainen wij alle grondmotorische eigenschappen (uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, lenigheid) en naast deze veelzijdige trainingen, wordt functioneel getraind. Het functioneel trainen is puur gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen de spieren. Daarnaast trainen we op het verbeteren van het herstelvermogen, de herstelcapaciteit, alsmede het verbeteren van het sprintvermogen en de sprintcapaciteit.

De mogelijkheden
Kun je hordenlopen en wil je alleen je techniek verbeteren dan ben je van harte welkom. Je kunt kiezen voor 1 of  2 trainingen en voor kort (100m/110m) of lang (300/400m). Dit komt o.a voor bij atleten die op meerdere onderdelen trainen. De trainingen zijn op woensdag en zondag.

Wil je naast het verbeteren van je techniek ook sneller gaan lopen, dan is de volgende stap de op de horden gerichte, gespecialiseerde sprinttraining. Die situaties doen zich o.a. voor bij atleten die ook nog een ander onderdeel doen, bijvoorbeeld verspringen, maar ook bij atleten die niet meer dan drie keer kunnen trainen. Naast de woensdag en/of zondag training komt dan de vrijdag training erbij.

Wil je volledig op het hordenlopen concentreren, dan kun je naast de horden- en de gespecialiseerde sprinttraining kiezen voor aanvullende heuvel- en/of krachttraining. In bepaalde perioden zal een 2de gespecialiseerde sprinttraining er bij komen.

Voor wie bestemd
Voor Phoenix atleten gelden een aantal regels: A junioren en Senioren kunnen zich direct aanmelden. B2 junioren hoeven alleen maar aan te geven dat ze willen mee doen. Talentvolle B1 junioren kunnen na overleg mee trainen. Jongere toptalenten kunnen eventueel na overleg in de Hordengroep opgenomen worden.

Voor atleten van andere verenigingen is in overleg met de Atletiekunie een arrangement gesloten. Het meetrainen op de woensdag en zondag is altijd mogelijk. Deze atleten worden gastlid en blijven voor hun eigen vereniging in wedstrijden uitkomen. Het is na overleg mogelijk om vanaf B junior mee te doen.

Horden Selectie
Atleten die 4 of  5 x willen trainen, worden tijdelijk in de Horden Selectie opgenomen. Indien aan specifieke voorwaarden en tijden wordt voldaan, dan volgt opname in de Horden Selectie en voor sommiggen kan opname in de Topsportselectie volgen.

Topatleten of degenen die naar de top willen
Voor topatleten of degenen die naar de top willen bestaat de mogelijkheid om individueel begeleid te worden. De methode en conditie van begeleiding  is altijd onderwerp van uitvoerig gesprek, maar er zijn zeker mogelijkheden.

Begeleiding van jeugd
Voor de Phoenix jeugd die nog niet uit het jeugdplan gestroomd zijn en die al kunnen hordenlopen bestaat de mogelijkheid om mee te trainen.

De jeugd van andere verenigingen kunnen eveneens mee trainen. Zij blijven normaal lid van hun eigen vereniging. CD junioren  trainen gratis mee en de andere jeugd wordt gastlid en zij blijven gewoon voor hun vereniging uitkomen.

Een unieke gelegenheid om al bij de jeugd al heel technisch te trainen.

De trainingstijden voor zowel korte als lange hordenlopers

Maandag

Kracht

19:00 - 21:00 uur

Overvecht

Woensdag

Horden/Conditie

19:00 - 21:00 uur

Galgenwaard

Vrijdag

Sprint

19:00 - 21:00 uur

Maarschalkerweerd

Zaterdag

Heuvel

Individueel

10:00 - 12:00 uur

Huizen - Soest

Maarschalkerweerd

Zondag

Horden

10:30 - 12:30 uur

Maarschalkerweerd


De trainingstijden voor de Jeugd zijn

Vrijdag

Horden                        

17:30 - 19:00 uur

Maarschalkerweerd

  

Trainer/Coach Hordengroep
Henk van der Lans
Trainer/Coach B
Diploma MTB
Specialisatie Sprint/Horden

Wil je meer weten ga dan naar: www.hordencoach.nl