De studenten

Studeer je in Utrecht en ben je geïnteresseerd in atletiek, maar heb je dit nog nooit gedaan? Of doe je al jaren aan atletiek en wil je het graag blijven doen? Bij Phoenix ben je op de goede plek! Hier is namelijk een speciale trainingsgroep voor studenten. Daarnaast is er een studentencommissie die allerlei leuke activiteiten organiseert, zoals borrels, pubquizzen, etentjes en nog veel meer!

 

 

Impressie

 

Voor een impressie van de studentengroep van AV Phoenix, klik op de volgende link:

 

 Promotie filmpje studentengroep AV Phoenix

 

Studentengroep

 

Wanneer je als student voor het eerst komt kijken bij Phoenix is het handig om mee te trainen bij de studentengroep. Binnen deze groep kun je kennis maken met de sport en de studentencommissie, zodat je op de hoogte bent van de verschillende activiteiten die zij organiseren. Ook kun je vanuit hier wegwijs worden gemaakt in de verschillende andere trainingsgroepen.

 

Deze laagdrempelige groep is speciaal voor studenten in het leven geroepen. Er wordt gewerkt aan de conditie en er komen regelmatig technische onderdelen aan bod. Tevens is dit de groep die de doorstroming van de oudere jeugd naar de senioren overbrugt.

In deze groep is aandacht voor alle onderdelen van de atletiek. Zo zullen de werpnummers (kogel, discus en speer), de springnummers ((polstok)hoog, hinkstap en ver) en vooral ook de looponderdelen (sprint, midden-lange afstanden en horden) aan de beurt komen. De trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van Maarschalkerweerd door Joris Koenders en Jesper Vrouwenvelder.

 

De trainingen vinden elke maandag (19.30-21.00) en donderdag (19.00-20.30) plaats op Atletiekbaan Maarschalkerweerd. We verzamelen bij de hoogspringbak aan de kant van de kantine. 

 

 

Clubkamp 2016

Andere groepen bij Phoenix: 

Bij AV Phoenix kun je als ervaren atleet of top- en wedstrijdatleet ook goed terecht. Voor alle onderdelen zijn toptrainers beschikbaar, waardoor je je in alle disciplines verder kunt ontwikkelen. Deze groepen bestaan niet uit alleen studenten.

De volgende groepen zijn aanwezig:
-          selectie- en wedstrijdgroep Midden en Lange Afstand
-          gerichte sprinttrainingen
-          hordengroep
-          ver/hss training
-          polshoogtraining regio Utrecht (combinatie met FIT)
-          werpgroep
-          krachttraining

Daarnaast kun je gebruik maken van de diensten van een sportarts, gratis fysioconsult (de fysio is aanwezig op donderdagavond) en wekelijks massagemogelijkheden voor €8 per behandeling. 

 

Naast sporten, ook gezelligheid

 

Atletiektrainingen natuurlijk zijn leuk, maar gezelligheid en integratie tussen de verschillende trainingsgroepen is net zo belangrijk. Om deze reden is de studentencommissie opgericht die wordt gerund door 5 enthousiaste studenten: Anne, Jesper, Jill, Simon en Tim.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals maandelijkse borrels en pubquizzen, een BBQ, lasergamen, bowlen en jaarlijkse evenementen zoals een kerst/nieuwjaarsdiner en een verenigingsweekend.

 

Ook kun je meedoen aan allerlei sportieve activiteiten. Phoenix is aangesloten bij de Nederlandse Studenten Atletiek Federatie Zeus (NSAF Zeus) en zo reizen er altijd wel wat mensen af naar de georganiseerde Nederlands Studenten Kampioenschappen (NSKs). Ook andere (studenten)-wedstrijden zoals de Batavierenrace staan in de spotlights.

 

 

Lid worden

 

Wanneer je als student een kijkje komt nemen bij AV Phoenix, kun je de eerste vier trainingen gewoon gratis meetrainen. Daarna is er de mogelijkheid om eenmalig een introductietarief van 30 euro te betalen. Voor dit bedrag mag je gedurende één kwartaal onbeperkt mee trainen bij verschillende trainingsgroepen. Dit introductietarief werkt met een automatisch incasso en kan worden aangevraagd bij het bestuur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hiervoor is een kopie van de collegekaart vereist.

Studenten kunnen daarna bij AV Phoenix lid worden tegen een gereduceerd studententarief (40,20 Euro ipv 52,20 Euro per kwartaal). Om in aanmerking te komen voor deze studentenkorting dien je een kopie van je studentenkaart te laten zien. Mail deze naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Mbo studenten kunnen helaas geen gebruik maken van de studentenkorting bij AV Phoenix.

 

 

Contact

 

Heb je vragen, of wil je een keertje meetrainen. Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Laat ons ook via dit mailadres weten wanneer je de nieuwsbrief wilt ontvangen, zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Je kunt ook contact opnemen met Jip (voorzitter - 0648388417) of Jill (secretaris - 0627365968)

 

Om een beeld te vormen van AV Phoenix kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van onze mascotte Felix de Fenix . Daarnaast kun je ook terecht op de Phoenix Facebookpagina.