Rugby-clinic voor D-junioren en A2 pupillen

 

Afgelopen maandag, 15 oktober, kregen de D-junioren en A2 pupillen tijdens hun training op Overvecht een heuse rugby clinic. Deze werd verzorgd door rugbytrainer Bas Ossenkoppele van de Utrechtse Rugbyclub (URC) en 3 URC jeugdspelers (waaronder onze eigen D junior Vera) als assistenten. Rugby is een teamsport waar het draait om respect, kameraadschap en samen spelen.

Het doel van de clinic was dat de A2 pupillen (die na de herfstvakantie D junior worden) en de huidige D-junioren alvast kennis met elkaar konden maken en straks in het nieuwe seizoen een mooie basis met elkaar hebben, op basis van respect, communicatie en teamgeest. Daarnaast maakt het leren van andere motorische skills je lichamelijk vaardiger. En bovenal is het ook gewoon eens leuk om iets anders te doen!

 

Na een warming up met wat krachtoefeningen werd er een namenspel met het overgooien van de rugbybal gedaan. Als je de naam van de persoon met de bal niet wist, mocht die persoon de bal niet aan je afspelen. Iedereen begon wat stil en verlegen, maar de kinderen kwamen snel los en riepen ze al snel de namen van hun nieuwe categoriegenoten. Daarna werd er een oefening gedaan, waarbij ze in een lijn van 4 personen de bal al rennend naar elkaar moesten gooien. Dat was best lastig, want bij rugby mag je de bal alleen naar achter passen. Na een paar keer oefenen, kregen de kinderen het steeds meer onder de knie en hebben ze best mooie passes laten zien. Hierna zijn de A2 pupillen gaan speerwerpen, want dat was hen ook nog beloofd!

 

De D junioren waren erg enthousiast en wilden na de oefeningen nog heel graag een partijtje touch-rugby spelen. Hierbij tik je de speler die de bal heeft i.p.v. te tackelen. Trainers Sacha en Sibren en rugbytrainer Bas en assistenten deden ook mee! In het begin was het nog wat onwennig voor de atleten, want naar achteren gooien en achter de bal blijven en dan oplopen en de positie in het veld was best lastig, maar al gauw werd een spannende pot met leuk spel en konden de kinderen er geen genoeg van krijgen, waardoor we uiteindelijk niet meer zijn gaan verspringen, maar een partijtje van bijna 40 minuten hebben gespeeld. Er kwamen talenten naar boven bij de kinderen, waarvan ze niet wisten dat ze die hadden, supertof!

We sloten af met een traditie bij rubgy: het maken van een poortje voor je tegenstander en het bedanken van de trainer.

De D-junioren en A2 pupillen hebben zichtbaar genoten van de training en bij deze wil ik Bas Ossenkoppele en zijn assistenten Daan en Johan (en Vera) hartelijk bedanken voor het verzorgen van de clinic! Hier nog een foto-impressie van de training

Dia1

 

 

  • No comments found